author

Guillermina Peracca març 27, 2024

Principals novetats per a la campanya de la renda 2023

Aquí les principals novetats per a la campanya de la renda 2023

Un any més, arrenca la campanya de la Renta i Patrimoni, el període en el que els contribuents han de posar al dia les seves obligacions respecte als ingressos obtinguts al 2023 davant l’Agència Tributària Espanyola.

Aquesta campanya, s’iniciarà el proper dimecres 3 d’abril i finalitzarà l’1 de Juliol de 2024. Com sempre, ve de la mà d’algunes novetats importants les quals, s’exigeix per llei que els contribuents presentin exclusivament la Renda per via electrònica. En aquest blog us detallem les Principals novetats de la declaració de la Renda 2023 per tal de conèixer-les i evitar confusions i errors a l’hora de presentar la declaració.

- NOVETATS PELS AUTÒNOMS

Aquest any, tots els autònoms hauran de fer la Declaració independentment dels ingressos o les pèrdues que hagin obtingut durant l’any. Anteriorment nomé s’havia de realitzar la renda si comptaven amb uns rendiments íntegres del treball o de capital mobiliari o immobiliari o d’activitats econòmiques o guanys superiors a 1.000€.

També comentar que el percentatge de les despeses deduïbles de difícil justificació, aquelles que no es poden vincular directament com a necessaris i imprescindibles pel negoci, s’eleva fins el 7% (abans era del 5%).

A més, els autònoms que tinguin contractats a treballadors al seu càrrec que cobrin menys de 27.000€ podran deduir-se a la quota íntregra el 10% per contribucions empresarials a sistemes de previsió social.

renda autonoms 2024

- CONTRIBUENTS AMB MÉS D’UN PAGADOR

Una de les principals novetats és que l’import per a presentar la declaració de la renda en el cas dels rendiments del treball procedeixin de més d’un pagador s’augmenta als 15.000€ (fins ara el límit era de 14.000€).

- DEDUCCIÓ PER MATERNITAT

Una de les grans novetats d’aquest any és que les mares amb fills menors de 3 anys poden deduir-se 1.200€ per cada fill menor d’aquesta edat, tant si la mare està treballant com si està cobrant l’atur. Fins ara només era possible en cas de mares treballadores.

Així mateix Hisenda acceptarà donar la deducció de 1.000€ per despeses de guarderia a les mares amb fills menors de 3 anys, tingués o no la guarderia autorització de centre educatiu. Abans de la sentència de Tribunal Suprem es denegava la citada deducció a les dones que tinguessin el menor en centres sense autorització però ara donada el citat fallo, serà el primer any que es podrà acceptar.

DEDUCCIÓ PER MATERNITAT 2024

- DONACIONS A ONG i AFILIACIÓ A PARTITS POLÍTICS

Les donacions a ONG tindran deduccions del 10 al 80% depenent del capital que s’hagi aportat. Així mateix, l’afiliació a partits polítics desgrava un 20% amb un límit de 600€. Els treballadors afiliats a sindicats i col·legis professionals també es beneficiaran d’un 20% de deducció amb un màxim de 500€.

- DEDUCCIONS PER LA COMPRA DE VEHICLES ELÈCTRICS

Els contribuents que es comprin un vehicle elèctric entre el 30/06/23 i fins el 31/12/24 es podran deduir el 15% del valor d’adquisició del vehicle amb un límit de 3.000€ si no està destinat a activitats econòmiques. També és possible desgravar-se un 15% de les despeses de la instal·lació dels punts de recarrega de vehicles elèctrics. 

deducción renta por compra coche eléctrico

- GRAVAMEN DE LA BASE DE L’ESTALVI PER LES COMPRAVENDES

Es modifica l’escala de gravamen de la base liquidable de l’estalvi de la llei de l’IRPF per introduir un nou tram a partir dels 300.000€ amb un percentatge del 14% i elevar el tipo aplicable en el tram anterior (de 200.000 a 300.000€) de 13 a 13,5% per totes les situacions de venda, donació, accions, fons d’inversió, etc…

- IMPUTACIO DE RENDA PER SEGONES RESIDÈNCIES

S’afegeix una disposició per establir que, exclusivament amb efectes de l’exercici fiscal 2023 en aquells municipis en que els valors cadastrals hagin estat revisats, modificats o determinats mitjançant un procediment de valoració col·lectiva de caràcter general, de conformitat amb la normativa cadastral, sempre que haguessin entrat en vigor a partir de l’01 de gener de 2012 es seguiran aplicant la imputació del 1,1% al 2023.

- LÍMITES DELS PLANS DE PENSIONS

Els plans de pensions d’empresa desgraven fins a 8.500€. A més, el contribuent pot aportar i desgravar-se fins un màxim de 1.500€ els plans de pensions individuals o el 30% del rendiments del treball i activitats econòmiques, escollint l’import menor d’ambdues.  

Límites dels plans de pensions 2024

- OBRES DE REHABILITACIO A VIVENDA

Els contribuents podran reduir-se a la Declaració el 60% de les quantitats invertides per obres de rehabilitació que millorin la eficiència en edificis d’ús residencial. Aquesta deducció s’habilita per obres realitzades entre el 6 d’octubre de 2021 fins el 31 de desembre de 2024. Amb anterioritat es concloïa fins desembre de 2023.

Com sempre, per qualsevol dubte , l’equip d’ADVAdvocats està disposat a atendre’t amb la millor disposició i professionalitat.

Sigui quina sigui la teva situació… despreocupa’t, deixa-ho en bones mans!

Contacta’ns ara a través de la nostra pàgina web i el nostre equip d’experts es comunicarà amb tu el més aviat possible.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *